Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

KK Gradina deklasirala Promo iz Donjeg Vakufa i izbila na prvu poziciju A1 lige

kk-gradina2

Košarkaši Gradine su u 5. kolu A1 lige proteklog vikenda u Srebreniku ugostili ekipu KK Promo iz Donjeg Vakufa te im nanijeli težak poraz rezultatom 83:56.
Od samog početka utakmice dalo se naslutiti da će ova utakmica ići u jednom smijeru, odnosno ka
pobjedi košarkaša iz Srebrenika. Gosti iz Donjeg Vakufa predstavili su se domaćoj publici u svijetlom izdanju, ali samo po  igri iz prvog poluvremena. Na poluvremenu rezultat je glasio 36:28 u korist domaćina.
Potpunu dominaciju Gradine vidjeli smo u drugom poluvremenu kada su „razbili“ ekipu Proma do konačnih + 27 poena razlike.
kk-gradina-1
Ovo je ujedno bila najbolja utakmica koju su odigrali srebrenički košarkaši u dosadašnjih šest odigranih kola A1 lige. U ovoj utakmici Gradinu je predvodio kapiten Nurkanović sa 18 postignutih poena, a pratili su ga standarno dobri Tanasilovic sa 14 odnosno Hasić i Džambić sa po 11 postignutih poena.
Kod gostiju više od ostalih pokazali su Atić sa 15 poena te Kalamujić sa 13 ubačenih poena. Ovom pobjedom Gradina je izbila na prvo mjesto A1 lige sa omjerom od pet pobjeda iz šest odigranih kola. Naredno kolo naši košarkaši su slobodni nakon istupanja ekipe Orlovika iz A1 lige.
kk-gradina-3

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI