Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Mališani imali svoju noć u okviru OGUS – a /FOTO/

U sklopu kulturne manifestacije “ Srebrenik otvoreni grad umjetnosti 2016” osmog dana, naši najmlađi uživali su u svom danu. Organizatori ove manifestacije putrudili su se da i ove godine najmlađi naše općine pokažu svoje talente.

ogus 2016 13

Manifestacija za djecu pod nazivojm “Djeca crtaju svom gradu” okupila je veliki broj mališana predškolskog uzrasta i učenika nižih razreda osnovne škole koji su na rolni papira, dugačkoj oko 20 metara, crtajući prema raznovrsnim motivima, pokušali pokazati svoju kreativnost i likovno umijeće. Najčešći motive bili su iz prirode, Gradina i planina Majevica, a sve radove su ocijenili umjetnici koji borave u ovogodišnjoj koloniji OGUS-a.

og6

Ovom prilikom svim mališanima uručeni su i prigodni pokloni. Nakon ovog za djecu najradosnijeg događaja, na ljetnoj pozornici ispred Doma kulture, održana je tradicionala manifestacija “Dječiji festival pop muzike”.

og5

Na festivalu koji je i ovog puta bio revijalnog karaktera predstavilo se desetak mladih  učesnika koji su imali priliku da pokažu svoje muzičke talente kroz interpretaciju hit pjesama, a nastup je pratilo nekoliko stotina posjetilaca. Na ljetnoj pozornici Doma kulture prisutne goste svojom pjesmom pozdravila je i mlada zvijezda Melika Moranjkić.

melika

Cilj ovih manifestacija je da u djeci probudi ljubav prema svom gradu, okolini i ljudima, kako bi nastavili promociju kulturno-historijskog nasljeđa Srebrenika.

ogus 2016 9

ogus 2016 8

og4

og3

og2

og9

dzeni

og

og8

og7

og1

 

Foto: Mesud Moranjkić i Nermin Tufekčić

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI