Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Melika Moranjkić iz Srebrenika pobijedila na 14. Turskoj muzičkoj olimpijadi u Bukureštu

Ponosno predstavljajući svoju domovinu, Bosnu i Hercegovinu Melika Moranjić iz Srebrenika, odnijela je pobjedu na 14. Turskoj muzičkoj olimpijadi koja se održala sinoć u Bukureštu u Rumuniji.

melika1
Na ovogodišnjoj Olimpijadi takmičilo se 160 zemalja svijeta, a samo njih 13 je prošlo u finale, i to: Francuska, Kazahstan, Madagaskar, Mozambik, Indonezija, Ukraina, Azerbejdzan, Paragvaj, Tunis, Albanija, Rumunija, Tadžikistan i pobjednica Bosna i Hercegovina. Sve pjesme su izvođene na turskom jeziku.

Melika Morankić iz Srebrenika je učenica Međunarodne srednje škole “Bosna Sema” u Tuzli odakle je i otišla na takmičenje uz podršku svoje škole. Nakon sinoćne pobjede u Rumuniji, Melika putuje za Njemačku gdje će prisustvovati velikoj manifestaciji u dvorani koja prima oko 50 000 ljudi. Nakon toga ide za Brisel gdje će se održati Gala veče ovogodišnjih Festivala koji su se održali širom svijeta. Jedan od Festivala se održao 8. februara na Tajlandu, na kojem je učestvovala i Melika Morankić.

Za Meliku bosansku Celine Dion, kako su je mediji nedavno prozvali ova su takmičenja od velike važnosti jer stiče ogromna iskustva i upoznaje ljude iz svijeta muzike. Također, otvaraju joj se nove mogućnosti u vidu stipendija ne nekim zvučnim koledžima širom svijeta.

https://youtu.be/fC_qsflrZcs

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI