Subota, 20 Jula, 2024

Na Bjelašnici jutros -12 stepeni, danas oblačno sa snijegom u većem dijelu zemlje

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne i sjeveru Hercegovine pada snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica -12; Ivan-sedlo -5; Sokolac -4; Sarajevo -2; Bugojno -1; Bihać, Drvar, Gradačac, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Zvornik 0; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Livno, Tuzla i Zenica 1; Trebinje 6; Mostar 8 i Neum 9 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 1hPa je manji od normalnog i raste.

Danas će biti oblačno u većem dijelu zemlje. Djelomično vedro na jugu. Snijeg će padati širom Bosne i na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno sa snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko -1 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U srijedu će u Hercegovini biti sunčano, a u Bosni postepeno razvedravanje prijepodne. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus jedan, na jugu zemlje do četiri, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus četiri i dva, na jugu zemlje od šest do devet stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini naoblačenje sa sjevera koje će u Bosni u poslijepodnevnim i večernjim satima uvjetovati slab snijeg i susnježicu. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus osam i minus tri, na jugu zemlje do tri, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između minus dva i tri, na jugu zemlje od šest do devet stepeni.

Krajem radne sedmice u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i jedan, na jugu zemlje do tri, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između minus dva i četiri, na jugu zemlje od sedam do 10 stepeni.

VIJESTI

VRIJEME