Nedjelja, 21 Jula, 2024

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a skrećemo pažnju i na učestale odrone. Vidljivost je zbog magle smanjena na pojedinim dionicama uz rijeke Savu i Spreču, kao i na širem područje Bugojna. Na dionicama u višim planinskim predjelima mogući su nailasci na poledicu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. .

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

VIJESTI

BIHAMK vijesti