Srijeda, 29 Novembra, 2023

Na put ne krećite bez zimske opreme

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično jak vjetar. Snijeg pada na pojedinim dionicama u višim predjelima, a trenutno se zadržava na kolovozu na putevima: Izačić-Bihać-Ripač, Vrtoče-Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ, Kupres-Šuica-Livno, Glamoč-Mlinište, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Kolo-Tomislavgrad-Šuica i Livno-Karlov Han. Na prevoju Karaula na dionici Olovo-Kladanj, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Danas u periodu od 09 do 12 sati zbog uklanjanja kamenja sa kolovoza doći će do dvije kraće obustave saobraćaja na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela) i Živinice-Stupari (kod mjesta Đurđevik).

Na GP Izačić, zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.
Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, informišu iz BIHAMK-a.

VIJESTI

BIHAMK vijesti