Utorak, 18 Juna, 2024

Napustio nas je Jasmin Hasić

Večeras se na društvenim mrežama dirljivim porukama, brojne kolege, prijatelji, sugrađani opraštaju od Jasmina Hasića, ali i svi oni koji su imali priliku upoznati čovjeka koji je plijenio svojim glasom i, u svojoj kratkoj, ali bogatoj muzičkoj karijeri osvojio brojne nagrade.

Nažalost, njegovi planovi i snovi su naglo prekinuti, a brojni ljubitelji ovog nesvakidašnjeg vokala, s tugom i nevjericom su primili vijest o njegovoj preranoj smrti. Nedavno je objavljena vijest da se zdravstveno stanje Jasmina Hasića pogoršalo, zbog čega se na društvenim mrežama sprovela akcija prikupljanja krvi za pjevača. Krv je vrlo brzo prikupljena i svi su se nadali dobrom ishodu.

Podsjetimo, pjevaču se nakon operacije u Turskoj zdravstveno stanje naglo pogoršalo, zbog čega je njegova porodica sprovela akciju prkljupljanja krvi kojoj su odazvale mnoge Jasminove kolege, prijatelji i poštovaoci. Tim povodom pjevač i njegova supruga oglasili su se na društvenim mrežama i izrazili zahvalnost svima koju su brzom reakcijom učestvovali u ovom humanitarnom gestu.

„Na kraju samo trag naših djela ostaje… Sve ostalo nije važno. Ni novac ni slava. Samo ono što jesmo i što nosimo u sebi. Glavu gore! Kad život pokaže kandže, ti pokaži borbenost. Milion puta se slomi srce da bi postalo cijelo. Samo najjači postaju najbolji. A meni…, meni srce k’o kuća, toliko te ljudi voli i cijeni…, ni zamisliti ne možeš. Ponosan budi. Možemo mi sve“, napisala je prije samo par dana njegova Jasmina sa kojom ima dvoje djece.

Inače, Jasmin je rođen u Srebreniku. Za učešće u „Zvezdama Granda“ prijavio se davne 2013. godine, a ulazak u finale takmičenja i popularnost stekao je 2014.

„Bio sam amater, nisam vjerovao u sebe. Talenat sam naslijedio od oca, on je baš muzikalan. Najbolje mi leži Harisov stil pjevanja, imam boju glasa sličnu njegovoj, ali to me ne definiše kao pjevača. Pjevam dobro pjesme i drugih izvođača. Inače, sam vrlo jednostavan momak, koji, sticajem okolnosti, zna da pjeva dobro. A, svoje slobodno vrijeme volim provesti s društvom u ribolovu“, govorio je svojevremeno Jasmin.

Iza njega je ostala supruga Jasmina i dvoje djece.

I, mnogi drugi koji za Jasmina imaju samo riječi hvale, prije svega kao čovjeka velikog srca, vokala neslućenih visina, dobrog prijatelja, poznanika, saradnika. Njegova pjesma “Umrla je ljubav”, trebala je biti samo uvod za novih deset koje je pripremao, a koje nikada nećemo poslušati.

https://youtu.be/SLgDCtYdRes

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI