Srijeda, 24 Jula, 2024

Dan žalosti u Srebreniku zbog smrti Jasmina Hasića

Odlukom gradonačelnika Srebrenika Nihada Omerovića, danas je u Srebreniku proglašen Dan žalosti, zbog prerane smrti našeg sugrađanina, poznatog mzičkog interpretatora Jasmina Hasića. Na zvaničnom fb profilu gradonačelnik Srebrenika je napisao:

-“Poštovane sugrađanke i sugrađani, sve nas je potresla vijest o preranoj smrti našeg sugrađanina Jasmina Hasića, sjajnog vokala i mladog čovjeka koji je tokom svoje kratke, ali bogate karijere na najljepši način osvjetlao obraz našeg grada. Plijenio je pažnju svojim vedrim duhom i fantastičnim glasom i bio je jedan od najboljih ambasadora našeg Srebrenika. Neka mu je vječni rahmet duši, a porodici i prijateljima izražavam duboko saučešće.Zbog tragične smrti Jasmina Hasića, današnji dan 26. novembar Gradska uprava proglašava Danom žalosti na gradskom području Srebrenika te molimo sve medije i ugostiteljske objekte da u skladu s ovom odlukom prilagode svoje sadržaje”, stoji u objavi gradonačelnika Srebrenika Nihada Omerovića.

Tim povodom i Radio Srebrenik prilagođava svoj programski sadržaj. Dženaza će se klanjati danas u haremu gradske džamije u Srebreniku u 15 sati.

Podsjećamo, Jasmin Hasić je preminuo sinoć u 37. godini života, nakon što mu se prošlog mjeseca pogoršalo zdravstveno stanje. Jasminu je dijagnosticiran  tumor na bubrezima koji je operisao u Turskoj. Vijest o njegovoj smrti je pogodila mnoge, a prijatelji se putem društvenih mreža opraštaju od njega. Jasminovoj porodici upućujemo najdublje izraze saučešća.

Pamtićemo ga kao nesebičnog čovjeka, vanserijskog vokalnog talenta, koji je, uprkos slavi stečenoj pobjedama na brojnim muzičkim takmičenjima u BiH i regionu, ostao skroman, plemenit, spreman da pomogne drugima kroz brojne humanitarne nastupe.

Neka ti je laka zemlja bosanska Jasko.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI