Srijeda, 1 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTINebojša Vukanović udaljen sa sjednice NSRS

Nebojša Vukanović udaljen sa sjednice NSRS

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić je rekao kako to više neće tolerisati

Zastupnik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović udaljen je sa današnje posebne sjednice, nakon čega je objavljena kratka pauza od pet minuta.

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić je rekao kako je Vukanović pričao 13 do 15 minuta mimo teme, te da to više neće tolerisati. Vukanović će se moći vratiti na sjednicu kada se bude raspravljalo o sljedećoj tački dnevnog reda. Vukanović je kritikovao prijedloge zakona, a u svojoj diskusiji dotaknuo se različitih tema. Vukanović je objavio i video, te tvrdi da su Stevandić i Ana Ljubojević likovali zbog njegovog izbacivanja.

Nakon što je Stevandić proglasio pauzu, Vukanović se obratio novinarima na press konferenciji, rekavši da se u svojoj raspravi osvrnuo na netačne podatke o cijenama koje su iznijeli poslanici vladajuće koalicije.

– Ovo je pokušaj gušenja naših prava i sloboda, a nisam upotrijebio nijednu tešku ni ružnu riječ. Ovo je apsolutizam kao u vrijeme kralja Čarlsa u Engleskoj – rekao je on.

Inače, na današnjoj, petoj posebnoj sjednici NSRS ponovo glasa o Zakonu o nepokretnoj imovini koji je poništio Ustavni sud.

Zbog čega je Vukanović izačen pogledajte u videu:https:

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari