Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!

Nestabilno vrijeme do kraja sedmice

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je trodnevnu vremensku prognozu. Tako će do kraja sedmice preovladavati oblačno vrijeme.

PONEDJELJAK: U Bosni i Hercegovini preovladavat će umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Padavine se ne prognoziraju na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C.

UTORAK: Umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Padavine se ne prognoziraju na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C.

SRIJEDA: Očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

ČETVRTAK: Umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

VIJESTI

VRIJEME