Petak, 14 Juna, 2024

Obilježena 25. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava policije.

za-web-3

Danas je u krugu Policijske stanice u Srebreniku održana prigodna svečanost kojom je na dostojan način obilježena 25. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava policije. Organizator ove manifestacije je Udruženje „Policajci Srebrenika 1991.-1995.“, a pored bivših pripadnika rezervnog sastava policije, svečanosti su prisustvovali i predstavnici općinskih vlasti i boračkih udruženja s područja općine Srebrenik.

Na mobilizaciju rezervnog sastava policije u septembru 1991. godine, kada je agresor uveliko kucao na vrata samostalne i nezavisne BiH, podsjetio je Ramiz Salihbašić, predsjednik Udruženja „Policajci Srebrenika 1991.-1995.“. U borbi protv agresije na BiH, istakao je Salihbašić, šest policajaca s područja općine Srebrenik položilo je svoje živote u temelje suverene i nezavisne BiH, a jedan od pripadnika rezervnog sastava policije odlikovan je i najvišim ratnim priznanjem „Zlatnom policijskom značkom“.

za-web-1-2

U sklopu obilježavanja ove godišnjice, delegacije Udruženja policajaca, općinskih vlasti i boračkih udruženja položile su cvijeće na spomenik poginulim policajcima, centralno spomen obilježje poginulim braniteljima u toku proteklog rata i na partizansku spomen-kosturnicu. Nakon toga u planinarskom domu Lipici upriličeno je druženje bivših pripadnika rezervnog sastava policije i njihovih gostiju, u sklopu kojeg su evocirali uspomene na septembarske dane iz 1991. godine.

za-web-3-1

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI