Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Održana svečana akademija u znak sjećanja na komandanta Ibrahima Salihovića

Povodom 2. godišnjice smrti srebreničkog legendarnog ratnog komandanta Ibrahima Salihovića, u organizaciji udruženja boraca i dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92.-95.” u Srebreniku je upriličena svečana akademija posvećena sjećanju na ovog velikog čovjeka i patriotu koji je ostavio neizbrisiv trag u odbrani ovih prostora tokom  agresije na našu zemlju.

O neizmjernom doprinosu Ibre kapetana  u odbrani ovih prostora, ali i njegovoj poslijeratnoj borbi za dostojanstvo i bolji položaj boračke populacije, govorili su predstavnici društvenog i političkog života, kao i njegovi saborci, a pristi su mogli čuti i nekoliko pjesama posvećenih legendarnom Ibri-kapetanu.

Ibrahim Salihović je preminuo 12.02.2021. godine nakon duge i teške bolesti. Bio je  penzionisani pukovnik Armije RBiH i dobitnik najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, ratni komandant 5. bataljona 21. Srebreničke brigade, a kasnije i komandant elitne 211. Oslobodilačke brigade. Bio je  vijećnik u Općinskom vijeću Srebrenik,  kao i ministar za boračka pitanja u Vladi TK.

Nakon svečane akademije, njegovi saborci i brojne delegacije upriličili su polaganje cvijeća na spomeniku palim borcima u odbrambeno-oslobodilačkom ratu  i obilazak mezara Ibrahima Salihovića na gradskom groblju Grabovci.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI