Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Oduzeta opojna droga tokom pretresa u Srebreniku i Tuzli

droga1

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a – Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, jučer su izvršili pretrese na ukupno osam lokacija na području općina Srebrenik, Kalesija, Lukavac, Gračanica, Kladanj, Banovići i Tuzla.

Prilikom pretresa porodične kuće na području općine Srebrenik i lica I.O., pronađeno je i privremeno oduzeto 26 manjih pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis sativa”, dok je prilikom pretresa stana u Tuzli i vozila koje koristi lice D.M., pronađena manja količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”.

droga2

Također, prilikom pretresa kuće u Tuzli i lica A.I. pronađena je manja količina tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu. Nad licima, kod kojih su pronađene navedene materije, u službenim prostorijama je izvršena kriminalistička obrada. O događajima je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, dok će protiv lica, ukoliko se vještačenjem utvrdi da se radi o opojnim drogama, biti podneseni odgovarajući izvještaji, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI