Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023

Oduzeto oružje u pretresima na području TK-a

mup-tk

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su dana 24.11.2016.godine, izvršili pretrese na šest lokacija na području Tuzlanskog kantona, kojom prilikom su na četiri lokacije pronađeni predmeti čije je posjedovanje zakonom zabranjeno ili se isti mogu dovesti u vezu s izvršenjem prekršaja ili krivičnog djela.

Naime, prilikom pretresa kuće kod lica M.B. na području grada Tuzla pronađena je i privremeno oduzeta veća količina građevinske stolarije koja najvjerovatnije potječe iz krivičnog djela Teška krađa, te će u vezi prikupljanja navedenih materijalnih dokaza protiv navedenog lica nadležnom Tužilaštvu biti podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krađa iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH.

Prilikom pretresa u Lukavcu, kod lica M.S. je pronađen i privremeno oduzet ilegalno posjedovani gasni pištolj, te će protiv navedenog lica biti dokumentovan prekršaj shodno Zakonu o oružju i municiji Tuzlanskog kantona.

Takođe, prilikom pretresa na području općine Srebrenik, kod lica H.A. su pronađena i privremeno oduzeta dva pištolja, jedna vazdušna puška i tri gasna pištolja, dok je kod lica Š.I. pronađen i privremeno oduzet jedan ilegalno posjedovani gasni pištolj i sedamnaest komada municije za isti. Protiv H.A. će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo propisano Zakonom o oružju i municiji Tuzlanskog kantona, dok će protiv Š.I. biti dokumentovan prekršaj shodno istom Zakonu.

(MUP TK)

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI