Utorak, 25 Juna, 2024

Premijer Vlade FBIH Fadil Novalić posjetio Srebrenik

U prostorijama Gradske uprave u Srebreniku danas je u posjeti boravio premijer Vlade Federacije BIH Fadil Novalić. Na sastanku sa gradonačelnikom Srebrenika Nihadom Omerovićem i njegovim saradnicima, federalni premijer je upoznat sa privrednim tokovima i najznačajnijim infrastrukturnim projektima koji su u toku, a za čiju je realizaciju potrebna i pomoć s federalnog nivoa.


Kako je istaknuto, prioritetni su projekti vezani za razvoj privrede na ovom području. Gradonačelnik Srebrenika kao prioritetne je istakao projekte poslovne zone Tinja Gornja, sportsko-rekreativne zone u centru grada kao i projekte vodosnabdijevanja.

Osim najavljene podrške infrastrukturnim projektima, premijer Novalić predstavnike Gradske uprave danas je upoznao sa planovima izgradnje brze ceste Tuzla-Orašje, kao i sa aktivnostima koje vodi Vladi FBIH i prijedlozima zakona koji bi trebali olakšati rad lokalnim zajednicama i dati im znatno šire ovlasti u raspolaganju i upravljanju državnim zemljištem, kako bi se otklonile dugotrajne i komplikovane procedure koje u velikoj mjeri predstavljalju problem kako za lokalne vlasti, tako i za potencijalne investitore.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI