Utorak, 23 Jula, 2024

Program manifestacije “Otvoreni grad umjetnosti”

Gradina u magli

Privedene su kraju pripreme za ovogodišnju  kulturnu manifestaciju “Otvoreni grad umjetnosti”, po kojoj je Srebrenik postao prepoznatljiv na širim prostorima BiH.

U periodu 05. do 14. avgusta, među zidinama srednjovjekovne tvrđave u Gornjem Srebreniku i na otvorenoj pozornici ispred Doma kulture u Srebreniku, održat će se  pozorišna predstava, niz koncerata, promocija i drugih kulturnih sadržaja.

Svečano otvaranje “OGUS-a” je u petak 05. avgusta od 20 sati na Starom gradu, a biće propraćeno izvedbom monodrame “Ćorkan”, Harisa Burine.

U subotu od 20 sati na ljetnoj pozornici ispred Doma kulture na programu je koncert grupe “Akustik bend”, a na istom mjestu već sutradan od 20 sati posjetioci će moći uživati u nastupu orkestra “Balsika” iz Tuzle.

U ponedjeljak 8. avgusta na pozornici ispred Doma kulture od 20 sati na programu je veče filmske muzike u izvedbi Kamernog orkestra Tuzla.

Za ljubitelje sevdaha u utorak 9. avgusta od 20 sati biće upriličeno veče sevdaha, a nastupit će sjajni “Sevdah koncept” iz Srebrenika.

U srijedu od 18 sati n programu u Plavoj sali Doma kulture biće održana promocija edicije Monumenta Srebrenica br.1-5 čiji će promotori biti profesori Adib Đozić, Edin Mutapčić i Rusmir Djedović.

Od 20 sati na ljetnoj pozornici slijedi koncert za ljubitelje rock muzike, biće održan koncert benda “Domavia” iz Banovića.

U četvrtak od 18 sati u Plavoj sali Doma kulture biće održana promocija knjige “Pamćenje vremena, ljudi i događaja”, autora Edhema Muftića, a od 20 sati na programu je koncert narodne muzike.

U petak 12 avgusta na ljetnoj pozornici na  programu su sadržaji za najmlađe, od 18 sati “Djeca crtaju svome gradu”, a od 20 sati “Djeca pjevaju hitove”.

U subotu 13. avgusta od 20 sati na istom mjestu biće upriličena smotra folklora-KUD Tinja.

cki-690x400

Kao i prethodnih godina, u Srebreniku će boraviti i desetak eminentnih likovnih umjetnika iz BiH i inostranstva, koji će u sklopu likovne kolonije OGUS-a, pod zidinama srednjovjekovne tvrđave stvarati umjetnička djela.

U svakom slučaju, ovogodišnja manifestacija “Otvoreni grad umjetnosti”, obilovaće sadržajima za sve ukuse i ispričati mnoge pozitivne priče. Ulaz za sve sadržaje je besplatan.

Generalni pokrovitelj ove kulturne manifestacije je Općina Srebrenik i općinski načelnik Nihad Omerović, a tehnički organizator svih kulturnih sadržaja je JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI