Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Prva OŠ Srebrenik bila domaćin Kantonalnog takmičenja iz matematike

Prva OŠ Srebrenik, u saradnji s Udruženjem matematičara TK i Prosvjetno-pedagoškim zavodom TK, uspješno je organizirala Kantonalno takmičenje osnovaca iz matematike, na kojem je učestvovalo preko 200 najboljih matematičara iz osnovnih škola s područja ovog kantona.

U kategoriji šestih razreda najbolji je Hamza Hodžić (OŠ „Kalesija“ Kalesija), na drugom mjestu je Fatima Huskanović (Međunarodna OŠ Tuzla), a na trećem Elvir Isabegović (OŠ „Tušanj“ Tuzla).

Među učesnicima sedmih prvo mjesto dijele Ena Imamović (OŠ „Tušanj“ Tuzla) i Armin Kalfić (KŠC Tuzla), dok je na trećem mjestu Vedran Selimović (OŠ „Miladija“ Tuzla).

U konkurenciji osmih razreda prvo mjesto je osvojila Lejla Dorić (Međunarodna OŠ Tuzla), na drugom mjestu je Ajla Jagodić (OŠ „Đurđevik“ Živinice), a na trećem Azra Kasumović (OŠ „Novi Grad“ Tuzla).

U kategoriji devetih razreda najbolji je  Aldin Saračević (OŠ „Mejdan“ Tuzla) koji je s osvojenih maksimalnih 50 podova proglašen za apsolutnog pobjednika ovog takmičenja, na drugom mjestu je Adin Dajdžić (OŠ „Lukavac Grad“ Lukavac), dok treće mjesto dijele učenice OŠ „Pazar“ Tuzla Asja Osmić i Zerina Ahmetović.

Plasman na Federalno takmičenje koje će se krajem ovog mjeseca održati u Mostaru izborili su i Emina Mandžukić (OŠ „Tušanj“ Tuzla), Tarik Čerkezović (Prva OŠ Živinice), Jelena Pejić (OŠ „Brčanska Malta“ Tuzla), Amar Kešetović (Prva OŠ Srebrenik) i Anis Nuhić (OŠ „Lukavac Grad“ Lukavac).

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI