Srijeda, 28 Februara, 2024

Ramazanski bajram dočekan i na području Medžlisa IZ Srebrenik.

Klanjanjem Bajram namaza  Ramazanski bajram dočekan je i na području Medžlisa IZ Srebrenik. 

I ovog puta džamije srebreničkih džemata bile su ispunjene velikim brojem vjernika koji su nakon mjeseca posta i ibadeta u posebnom duhovnom ozračju dočekali ovaj veliki vjerski praznik.

Povodom Ramazanskog bajrama prigodnu poruku vjernicima uputio je i Refik ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa IZ Srebrenik, istakavši da dane Bajrama vjernici dočekuju duhovno jači i spremni da tu duhovnu ramazansku stečevinu, koju im je Ramazan podario, prenesu u životnu svakodnevnicu.”Taj duhovni preporod koji smo iskusili na ličnom i kolektivnom planu  treba biti naš zalog za uspjehe koje moramo postizati zarad budućih generacija”, poručio je ef. Hodžić.   


Drugi dan Ramazanskog bajrama na području MIZ Srebrenik biće obilježen svečanim prijemima za predstavnike Gradskih vlasti i imame srebreničkih džemata, a u okviru obilježavanja Dana šehida biće upriličene posjete šehidskim porodicama i mezarjima.


Čestitke u povodu ovog velikog praznika vjernicima su uputili i gradonačelnik Srebrenika dr. Nihad Omerović i predsjedavajući Gradskog vijeća Anto Marković.

 

Bajram u Srebreniku

Nakon mjeseca posta i ibadeta vjernici islamske vjeroispovijesti na podrucju Srebrenika svecano docekali Ramazanski bajram. Bajram namaz klanjan je u svim dzamijama na podrucju Medzlisa IZ Srebrenik a centralna bajramska svecanost uprilicena u gradskoj dzamiji.

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Dienstag, 4. Juni 2019

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI