Nedjelja, 14 Jula, 2024

Sastanak predstavnika organizacija civilnog društva i predstavnika Općinskog vijeća Srebrenik

Danas je u prostorijama Doma kulture u Srebreniku održan  sastanak predstavnika organizacija civilnog društva s područja općine Srebrenik i predstavnika Općinskog vijeća Srebrenik.

Na sastanku je razgovarano o implementaciji Sporazuma između općinskog načelnika, Općinskog vijeća Srebrenik i nevladinih organizacija s područja općine Srebrenik, potpisanog 1. decembra 2015. godine. Na sastanku je bilo riječi i o raspisivanju Javnog poziva općine Sreberenik za finansiranje projekata nevladinih organizacija u tekućoj godini, a razgovarano je i o jačanju partnerstva općine Srebrenik i nevladinog sektora.

Učesnici sastanka iznijeli su konkretne prijedloge za definisanje oblasti kojima će se nevladine organizacije baviti u svojim projektima, a koji će biti finansirani sredstvima lokalne zajednice na osnovu javnog poziva koji će biti raspisan u ovoj godini. Učesnici sastanka složili su se u ocjeni da prioritet trebaju imati projekti iz oblasti zaštite životinja i ekologije, a podržan je i prijedlog da se na Javnom pozivu odobrava manji broj projekta, kako bi se najboljim projektima mogao odobriti veći iznos sredstava.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI