Srijeda, 29 Novembra, 2023

Svečano obilježena 5. godišnjica Udruženja „Prosvjetitelj mualim“ Srebrenik

U velikoj sali Medžlisa IZ Srebrenik održana je prigodna svečanost kojom je obilježena peta godišnjica formiranja Udruženja „Prosvjetitelj mualim“ – Općinskog tima u Srebreniku. Riječ je o nevladinoj organizaciji formiranoj ratne 1993. godine u opkoljenoj Srebrenici, koja danas ima svoje ogranke u općinama širom Republike Srpske i Federacije BiH, ali i u svim državama u kojima boravi veći broj prognanih Bošnjaka.

–„Iza nas je pet godina posvećenih dobrobiti zajednice. U ovom relativno kratkom vremenskom periodu uspješno smo organizirali brojne humanitarne akcije usmjerene na pružanje pomoći povratnicima na njihova ognjišta. Prioritet u našem radu imala je i afirmacija univerzalnih pozitivnih vrijednosti i organizacija raznovrsnih sportskih takmičenja za djecu koja predstavljaju najefikasniji vid prevencije narkomanije, kocke i alkohola među mladima“, istakao je Haris Vehabović, predsjednik Općinskog tima udruženja „Prosvjetitelj mualim“ u Srebreniku. Humanisti okupljeni u Općinskom timu Srebrenik realizirali su i brojne akcije na pružanju pomoći socijalno ugroženim porodicama na području ove općine, a velikom broju mališana obezbijedili su torbe, školski pribor, udžbenike i stipendije.

Učesnicima svečanosti obratili su se i predsjednik Udruženja „Prosvjetitelj mualim“ Srebrenica Elvis Gogić i koordinator ove humanitarne organizacije Nermin Mujkanović te član užeg rukovodstva Općinskog tima Srebrenik Vehbija Ibrahimović koji je pročitao prigodan recital posvećen petoj godišnjici ovog udruženja. Zaslužnim pojedincima  i kolektivima uručena su priznanja i zahvalnice, a prigodno predavanje posvećeno značaju humanitarnog rada održao je Emir ef. Brašnjić, imam Gradske džamije u Srebreniku.

M.O.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI