Četvrtak, 25 Jula, 2024

Trening mreže vijeća učenika srednjih škola TK, Posavske županije i distrikta Brčko u Srebreniku

U periodu od 10 – 12. 11. 2016. u Motelu Orion u Srebreniku se održava trening mreže vijeća učenika Tuzlanskog kantona (mreVUK TK), mreže vijeća učenika Posavske županije i mreže vijeća učenika Brčko Distrikta. To je prvi od dva sastanka koji će se održati u toku ove godine. Treningu prisustvuju predsjednici vijeća učenika srednjih škola Tuzlanskog kantona, Posavske županije i distrikta Brčko.

ucenici

Teme koje se obrađuju u ova tri dana su stanje u vijeću učenika, saradnja učenik – profesor, liderstvo, komunikacija i timski rad. Također, na ovom treningu će se birati i rukovodstvo ove tri mreže.
Mreža vijeća učenika Tuzlanskog kantona, mreža vijeća učenika Posavske županije i mreža vijeća učenika distrikta Brčko su dio mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH).

ucenici1
MreSVUBiH je tijelo koje predstavlja i zastupa interese srednjoškolske populacije u čitavoj BiH uključivanjem srednjoškolaca u proces donošenja odluka na nivou škole aktivnim učešćem u radu vijeća učenika i vijeća nastavnika. Planiranjem i realizovanjem aktivnosti poput „Ostavi trag“, „Jedno dijete jedan slatkiš“, kampanje „Želimo znati“, okruglih stolova i panel diskusija u cilju poboljšanja obrazovnog sistema u BiH, mreSVUBiH radi na razvijanju humanosti, volonterizma i srednjoškolskog aktivizma u našoj državi. Razvijanjem kapaciteta mladih lidera razvijamo našu zajednicu.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI