Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

U BiH danas oblačno vrijeme, krajem dana očekuje se kiša

U BIH danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Padavine u Bosni se očekuju krajem dana i u ranim jutarnjim satima u četvrtak.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepena, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U četvrtak u našoj zemlji pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Od jutarnjih sati padavine u Bosni, a od sredne dana prema poslijepodnevnim satima i u Hercegovini.

Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni, na jugu zemlje od 21 do 25 stepeni.

U petak u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. U Hercegovini umjerena naoblaka.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12 stepeni, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 stepen, na jugu zemlje od 21 do 25 stepeni.

VIJESTI

VRIJEME