Nedjelja, 14 Jula, 2024

U okviru OGUS-a održane manifestacije “Djeca crtaju svom gradu” i “Dječiji festival pop muzike”

U sklopu kulturne manifestacije “ Srebrenik otvoreni grad umjetnosti 2015” četvrtog dana  građani općine Srebrenik, prije svega najmlađi uživali su u svom danu. Organizatori ove manifestacije putrudili su se da i ove godine najmlađi naše općine pokažu svoje talente.

djeca 1

Manifestacija za djecu pod nazivojm “Djeca crtaju svom gradu” okupila je veliki broj mališana uzrasta od 2 do 12 godina koji su na rolni papira dugačkoj oko 20 metara, zajednički crtala crteže po slobodnom izboru, izrazivši svoju kreativnost i slikarsko umijeće. Najčešći motive bili su iz prirode, Gradina i planina Majevica, a sve radove su ocijenili umjetnici koji borave u ovogodišnjoj koloniji OGUS-a.

Djeca crtaju...

Ovom prilikom svim mališanima uručeni su i prigodni pokloni. Nakon ovog za djecu najradosnijeg događaja, na ljetnoj pozornici ispred Doma kulture, održana je tradicionala manifestacija “Dječiji festival pop muzike”.

Djeca pjevaju...

Na festivalu koji je i ovog puta bio revijalnog karaktera predstavilo se desetak mladih  učesnika čiji je nastup pratilo nekoliko stotina posjetilaca. Na ljetnoj pozornici Doma kulture prisutne goste svojom pjesmom pozdravio je i mlada zvijezda Semil Dedić.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI