Petak, 14 Juna, 2024

U Srebreniku svečano obilježena 27. godišnjica formiranja Armije RBiH

Postrojavanjem bivših pripadnika Armije BiH i polaganjem cvijeća na centralni šehidski spomenik i spomen-kosturnici stradalim antifašistima, Danas je u Srebreniku na dostojanstven način obilježen Dan armije Republike Bosne i Hercegovine, odnosno 27. godišnjica formiranja Armije RBiH.

Nakon postojavanja i polaganja cvijeća, u velikoj sali Doma kulture u Srebreniku održana je velika svečana akademija kojoj su prisustvovali naviši predstavnici političkog, privrednog i kulturnog života Grada Srebrenika i Tuzlanskog kantona te predstavnici boračkih udruženja iz Tešnja, Bugojna, Gradačca, Gračanice, Zvornika i drugih bh. općina.

Na herojske dane otpora agresiji na BiH podsjetili su ratni komandanti 212. brdske brigade i 211. oslobodilačke brigade Abdurahman Fazlić i Ibrahim Salihović, a učesnicima svečanosti obratili su se i Nihad Omerović, gradonačelnik Srebrenika, Enes Gegić, ministar za boračka pitanja i Jakub Suljkanović, premijer Vlade TK. Na kraju akademije, u ime Općinskog odbora Organizacije boraca i dobrovoljaca odbrambenooslobodilačkog rata 1992.-1995. godina,  učesnicima svečanosti obratio se i Emir Sofić. U sklopu svečane akademije pripređen je i prigodan kulturno-zabavni program.

M.O.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI