Nedjelja, 14 Aprila, 2024

Uspješno okončana akcija ”Iftari za narod Sirije

Medžlis IZ Srebrenik uspješno je realizirao humanu akciju na prikupljanju pomoći za ugrožene u Siriji pod nazivom „Iftari za narod Sirije“.

Akcija je realizirana u 41 džematu na području Medžlisa IZ Srebrenik, a vjernici su uplaćivali pojedinačne donacije u iznosu od 4 marke, koliko košta  iftar za jednog postača. Medžlis IZ Srebrenik već drugu godinu organizira ovu akciju, a vjernici u srebreničkim džematima i ovog puta iskazali su neizmjernu solidarnost s napaćenim narodom sirije.

Za svega desetak dana prikupljeno je 17.938 maraka, što je dovoljno za kupovinu 4.500 iftara za postače u Siriji.

–„Naš narod zna šta su ratne strahote i  zato je uvijek spreman odgovoriti na apel za pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija. Svjesni patnji i stradanja naroda u ratom pogođenoj Siriji, koji s nestrpljenjem očekuju pomoć dobrih ljudi, džematlije u svim našim džematima su masovno podržale ovu akciju“, ističe Refik ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa IZ Srebrenik.

Prikupljeni novac već je proslijeđen ugroženim građanima Sirije posredstvom Humanitarne organizacije Međunarodni forum solidarnosti „Emmaus“ iz Doboj Istoka.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI