Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

Veliki uspjeh Almira Ibrića iz Srebrenika i njegove Melany na izložbi tornjaka u Zagrebu

tornjak

U Zagrebu je tijekom vikenda organizirana velika međunarodna izložba pasa, sa specijalnom izložbom za tornjake, na kojoj je pravi spektakl upriličen sa 86 prijavljenih tornjaka i najboljim hrvatskim rukometašem svih vremena, Ivanom Balićem.

Za najljepšu ženku, kao i drugoplasirana u ukupnom izboru za najljepšeg psa pasmine, proglašena je Melany Miral Castle iz Srebrenika. Melany je uzgoj i vlasništvo BiH uzgajivača Almira Ibrića. Kako ističe Ibrić, Melany je ove godine postala šampionka 5 europski zemalja i europska viceprvakinja sa Europske izložbe pasa u Bruxellesu. Almir Ibrić je predsjednik Kinološkog društva “Tornjak” Srebrenik, direktor je organizacijskog odbora jedne od najorganizovaniji izložbi u BiH “Srebrenik Dog Show” i osnivač uzgajivačnice tornjaka pod nazivom “Miral Castle”.

tornjak2

Tornjake, naše pastirske pse koje kao autohtonu pasminu dijelimo zajedno sa Hrvatskom, u posebnom revijalnom programu ocjenjivao danski ekspert Jorgen Hindse. Nakon odrađenog suđenja naglasio je da je na specijalnoj izložbi vidio velik broj predivnih pasa, dobrog temperamenta. Na temelju njegova mišljenja tornjaci će, kako se očekuje, doživjeti svoje puno priznanje u svijetu kinologije i biti ravnopravni sa svjetskim priznatim pasminama.

tornjak3

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI