Utorak, 26 Septembra, 2023

Danas pretežno oblačno, u narednim danima pljuskovi

U Bosni se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne i dio večeri pljuskovi i grmljavina se očekuju u većini područja.

Vjetar slab na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 stepeni.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje, uglavnom, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 stepeni.

U subotu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab u Bosni sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 28 celzija.

U nedjelju u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prije podne pretežno sunčano. Poslije podne umjeren porast naoblake praćen pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 stepeni.

VIJESTI

VRIJEME