Petak, 24 Maja, 2024

Danas sunčano – evo kad stiže kiša

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. Po kotlinama ima magle i niske naoblake.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bijeljina i Bugojno 0; Bjelašnica, Livno, Tuzla i Zenica 1; Banja Luka, Drvar, Ivan-sedlo, Jajce i Sanski Most 2; Sarajevo 3; Grude 4; Gradačac 5; Mostar 6; Trebinje 7; Bihać i Neum 12°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939hPa, za 6hPa je manji od normalnog i opada.

Danas pretežno vedro prije podne. Po kotlinama u Bosni sa maglom ili niskom naoblakom. U drugoj polovini dana postepeno naoblačenje koje će u noći na utorak usloviti kišu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U večernjim satima povremeno jaki udari juga na zapadu i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19°C. U Sarajevu pretežno sunčano veći dio dana. Povećanje oblačnosti u poslijepodnevim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15°C.

U utorak prije podne oblačno sa prolaznom kišom u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, povremeno će biti i jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

U srijedu novo naoblačenje koje će usloviti jaču kišu uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Dalje jačanje juga u noći na četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20°C.

U četvrtak prognozira se oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Očekuje se jako jugo, sa olujnim udarima. Slabljenje vjetra u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

VIJESTI

VRIJEME