Četvrtak, 25 Jula, 2024

Hatma dove u džematu Centar Srebrenik

U džematu C. Srebrenik, Medžlis IZ-e Srebrenik, u subotu 28. januara 2017. godine, održana je hatmenska svečanost za 10 polaznika mekteba ovoga džemata koji su u proteklom periodu, pred svojim muallimom Emir-ef. Brašnjićem, proučili cijeli Kur’an.

Program je počeo nakon akšam-namaza, mevlud i program su izveli imami MIZ-e Srebrenik te polaznici mekteba C. Srebrenik, a prigodan program hatma dova izveli su svršenici ovogodišnjih hatmi u ovom džematu. Tom prilikom prisutnima se obratio imam džemata C. Srebrenik Emir-ef. koji se zahvalio djeci i roditeljima na povjerenju. Prisutne je poselamio i glavni imam MIZ-e Srebrenik Refik-ef. Hodžić, koji je u ime Medžlisa čestitao muallimu, djeci i roditeljima, a vazu-nasihat je održao doc.dr.hfz Mevludin-ef. Dizdarević.

Hatmenski ispit su položili: Barakat Sara i Neira, Čizmić Amina, Hodžić Ajdin, Jašarević Hamza, Mujkić Armin, Nurikić Džejla, Nurikić Nejra, Selimović Senad i Smajlović Lamija..

Na kraju programa izvršena je prozivka svršenika hatmi, te im uručene svjedodžbe i hedije u ime Medžlisa, koje je uručio glavni imam Refik-ef. Hodžić, u ime džemata C. Srebrenik hedije je uručio predsjednik džematskog odbora Dževad Šehrić, a hedije je uručio i članovima hora džemata C. Srebrenik koji redovno prate sve džematske manifestacije. Glavni imam i predsjednik džematskog odbora uručili su i hediju imamu i muallimu Emir-ef. kao nagradu za predanost na polju mektepske nastave. Na kraju uručene su i vakufname za vakife džemata: Bašić Hazimu i Sadiji, Nurkanović Mirzi, Buldić Edinu i Hasiji, Mašić Sejubu i Senadi, Aletić Kemalu, Muratović Hazimu, Hamidović Rusmiru i r. Šehrić Kaduni, vakuf kojeg su njena djeca uvakufila pred njenu dušu. Vakufname je uručio dr. Dizdarević.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI