Petak, 19 Aprila, 2024

Juniori Gradine protutnjali kroz Stolac i na korak su do Premijer lige.

Juniori Gradine danas su u prvoj utakmici polufinala kvalifikacija za Premijer ligu pobijedili domaćina u Stocu sa visokih 4-2.
Het trikom junaka susreta Arnautovića i pogotkom kapitena Kantića plavi su stekli visoku prednost pred uzvrat u Srebreniku koji se igra u srijedu i tako nastavili veliki niz bez poraza!

Bila je ovo 27. pobjeda naših momaka u ovoj sezoni, a srebrenički šampioni uspjeli su postići čak 121 pogodak do sada!

Momci su odigrali dobro i opravdali veći kvalitet. Međutim, moramo biti jako oprezni u revanšu koji se igra u srijedu. Stolac ima četiri-pet kvalitetnih igrača koji nam može napraviti velike probleme, iako smo mi favoriti s obzirom na ostvareni rezultat, kazao je  trener juniorskog tima Plavih, Samir Adanalić.

Treba dodati dodati da je mrlju na utakmicu bacila teška povreda našeg fudbalera Mujanovića, kao i Arnautovića te crveni karton Mahmutovića, tako da će plavi biti na dodatnim mukama pred revanš u srijedu.

U drugom polufinalnom susretu Travnik je slavio sa 4-2 protiv Krajine, a Gradina će već sutra aplicirat u Savez da se završni turnir za plasman u Premijer ligu, u slučaju prolaza dalje, igra u Srebreniku.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI