Srijeda, 24 Jula, 2024

Narednih dana promjenjivo vrijeme u BiH nakon čega slijedi duži stabilniji period

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se promjenljivo vrijeme. Duži periodi stabilnog vremena bit će prekidani danima sa padavinama. Danas i sutra izgledne su padavine širom zemlje, više izražene na sjeveru i u centralnim predjelima.

Novo pogoršanje i padavine prognoziraju se za petak, nakon čega slijedi duži stabilniji period sve do 21. novembra kada se očekuju padavine u Bosni dok će u Hercegovini ostati stabilno skoro do kraja mjeseca. Nakon kratkotrajnog pogoršanja od 22. do kraja mjeseca prognozira se stabilno vrijeme i u Bosni.

Dominantan vjetar južnog pravca, sve do 21. novembra, uslovit će natprosječne temperature zraka. Minimalne u Bosni kretat će se od 3 do 8 stepeni celzijusa, u Hercegovini od 7 do 13 stepeni, danju najviše temperature zraka u Bosni od 13 do 18, u Hercegovini od 14 do 19 stepeni.

Od 22. novembra vrijednosti temperatura zraka očekuju se u granicama prosjeka za taj period. Jutra prohladna sa temperaturama zraka od -2 do 3 u Bosni, u Hercegovini od 3 do 8 stepeni, maksimalne u Bosni do 10, u Hercegovini do 15 stepeni.

Klix

VIJESTI

VRIJEME