Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!

Objavljena prognoza: Kakvo nas vrijeme čeka za prvomajske praznike

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za naredne dvije sedmice.

U prvom dijelu ove sedmice čekuje nas promjenjivo vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U srijedu moguće je da kiša na visokim planinama pređe u susnježicu i snijeg.

Od četvrtka nas čeka stabilnije vrijeme. Preovladavat će malo do umjereno oblačno i sunčano. Smanjenje oblačnosti uslovit će i osjetni pad jutarnje temeperature zraka. Mraz je moguć na većim nadmorskim visinama. Dnevne temperature većinom oko dvadeset stepeni.

Od subote novo naoblačenje i povećana vjerovatnoća za nove padavine. U nedjelju izgledi za kišu su veći u odnosu na subotu. Jutarnje temperature zraka varirat će od 5 do 11 stepeni u Bosni, na jugu Hercegovine do 14.

Najviše dnevne temperature pretežno između 10 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 18. Sredinom radne sedmice minimalne temperature od 1 do 6 stepeni, u Hercegovini do 9.

Početak prve sedmice mjeseca maja prema dostupnim prognostičkim materijalima proteći će u stabilnijim vremenskim prilikama u odnosu na dane vikenda.

Tokom dana postojat će uslovi za kratke pljuskove praćene grmljavinom. Uslovi za kišu u Bosni će se povećavati prema sredini sedmice a zatim se očekuje nešto stabilnije vrijeme.

Jutarnje temperature oscilirat će pretežno između 6 i 11 stepeni u Bosni, do 14 u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 14 i 19 u Bosni, u Hercegovini do 21 celzij.

VIJESTI

VRIJEME