Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Održan prvi sastanak Partnerstva za razvoj općine Srebrenik

Danas je u plavoj sali Doma kulture u Srebreniku održana konstituirajuća sjednica Partnerstva za razvoj općine Srebrenik. Sastanku su prisustvovali predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih nacija, lokalnih vlasti, javnih ustanova i preduzeća, te nevladinih organizacija i udruženja s područja općine Srebrenik.

U projekat Partnerstva za razvoj uključena je 21 općina u BiH, a implementira ga UNDP uz primarnu finansijsku podršku Evropske unije. Projekat je usmjeren na povećanje životnog standarda standarda socijalno najosjetljivijih skupina građana uz omogućavanje socijalne kohezije i održivog ekonomskog razvoja. Kako je istakao Nihad Omerović, načelnik općine Srebrenik, primarni cilj je da se u interaktivnom dijalogu svih učesnika projekta definišu i otklone uočeni nedostaci u revidiranoj strategiji razvoja općine Srebrenik.

Na sastanku su formirana i tri posebna sektora koji će biti zaduženi za ekonomski razvoj, unapređenje socijalnog stanja i zaštitu životne sredine na području ove općine. Na sastanku je usvojen i Nacrt Poslovnika o radu Partnerstva za razvoj općine Srebrenik, a izabrani su i predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Partnerstva za razvoj općine Srebrenik.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI