Četvrtak, 23 Maja, 2024

Održana 35. sjednica OV-a Srebrenik: Nova privremena lokacija autobuske stanice

Redovna sjednica OV (1)

U Srebreniku je danas održana 35. po redu sjednica Općinskog vijeća Srebrenik na kojoj je razmatrano dvadesetak tačaka dnevnog reda.

Najveću raspravu izazvao je Prijedlog rješenja o imenovanju novog člana Općinske izborne komisije, vezane za zadovoljavanje nacionalnog ključa u popuni ove komisije. Nakon gotovo dvosatne rasprave ponuđeni prijedlog rješenja o imenovanju novog člana OIK-a je većinom glasova i usvojen, a riječ je o Rijadu Joldiću, kandidatu SDA, kojemu je i povjerena funkcija predsjednika OIK Srebrenik.

Na ovoj sjednici usvojen je i Prijedlog Odluke o određivanju nove privremene lokacije za autobusku stanicu u Srebreniku. Obzirom da je “DD GIPS” Tuzla obavijestio Općinu Srebrenik o potpunom prestanku rada autobuske stanice na dosadašnjoj lokaciji u gradu zaključno sa 29. februarom tekuće godine zbog, kako je navedeno, ekonomske neopravdanosti. Općinsko vijeće Srebrenik po hitnoj proceduri donijelo je odluku o privremenom izmiještanju glavne autobuske stanice na novu lokaciju, koja se nalazi iza Vatrogasnog doma u Srebreniku, u krugu bivše zgrade Službe za prostorno uređenje (ulica 211. oslobodilačke brigade Srebrenik).

Kako je navedeno i u obaviještenju Službe za prostorno uređenje i zaštitu okolice općine Srebrenik, autobuska stanica na novoj lokaciji počinje sa radom već od 1. marta ove godine.

OV Srebrenik je usvojilo i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o snadbijevanju toplotnom energijom na području ove općine. Riječ je smanjenju priključne takse koja se obračunava kod priključka stambenih i poslovnih prostora na gradski sistem snadbijevanja toplotnom energijom, a u cilju stvaranja povoljnijih uslova za priključenje što većeg broja korisnika ovog sistema. S tim u vezi, cijena priključne takse usvajanjem ove Odluke izjednačena je za poslovne i stambene objekte na iznos od 5 KM po metru kvadratnom korisne površine, ali da iznos priključka ne može biti manji od 200 KM, niti veći od 5000 KM po jednom prostoru ili stambenom objektu.

Zbog nedostatka kvoruma ovo višesatno vijećničko zasijedanje je i prekinuto, a za nastavak 35. sjednice OV-a termin će biti naknadno utvrđen.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI