Srijeda, 27 Septembra, 2023

Općinski načelnik upriličio prijem za Ibrahima Ibrišimovića – osvajača zlatne medalje na međunarodnom karate turniru “WIENA OPEN – 2015”

prijem-2

Danas je u  kabinetu općinskog načelnika,upriličen  svečani prijem za  Ibrahima Ibrišimovića, člana KK “1. Mart” iz Srebrenika, povodom osvajanja zlatne medalje na međunarodnom karate turniru “WIENA OPEN – 2015” održanom 10. oktobra u Beču – Austriji.

prijem

Podsjetimo, takmičenje je održano po WKF pravilima.  Nastupilo je ukupno   56 klubova i reprezentacija , a među 600 takmičara iz 15 zemalja  Ibrahim Ibrišimović iz Srebrenika je imao sjajan nastup. U izuzetno jakoj konkurenciji, u kategoriji dječaci 10 godina, Ibrahim je osvojio zlatnu medalju.

Prijem-1

Inače, Ibrahim Ibrišimović ima 9 godina, član KK “1. Mart Srebrenik, i do sada je u svoj grad donosio zlatne medalje sa značajnih takmičenja. Prošle godine je proglašen za najboljeg takmičara u FBiH u  dvije kategorije: dječaci do 8 i dječaci do 9 godina.

Na Balkanskom prvenstvu 2014. godine u Sloveniji, okitio se zlatnom medaljom, a na “Euro Cupu 2015″ Zella am See još jednom je stao na pobjednički tron. Ovim sportom se bavi od svoje 6. godine, odličan je učenik 4. razreda O.Š. “Duboki Potok”, gdje sa svojim drugarima rado dijeli iskustva i uspjehe sa svojih nastupa i takmičenja.

prijem-3

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE