Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Proteklog vikenda sve selekcije KK Gradina zabilježile pobjede

KK_Gradina

Rapsodija u plavom, tako možemo nazvati nastup košarkaša Gradine proteklog vikenda. Naime, u tri odigrane utakmice popularni plavi vitezovi iz Srebrenika zabilježili su isto toliko pobjeda.

Počet ćemo sa seniorskom selekcijom koja je u okviru V kola A1 lige Gradina je gostovala na izuzetno teskom gostovanju u Jablanici kod ekipe Turbine i zabilježila tesku ali vrijednu pobjedu. U izuzetno uzbudljivoj utakmici plavi iz Srebrenika su iskusno priveli utakmicu u svoju korist rezultatom 78:75. Iako su gotovo citav susret vodili ipak je penal zavrsnica odlučila pobjednika utakmice u kojoj su više znanja i iskustva pokazali košarkaši iz Srebrenika.

Već nakon prvog perioda igre košarkaši Gradine imali su sedam ponea viska na svom kontu. Do poluvremena Turbina smanjuje zaostatak pa se na odmor odlazi pri rezultatu 35:32 u korist Gradine. Uporni domaćini u trećem periodu igre svoj zaostatak smanjuju na 1 poen razlike pa se u zadnji period igre ulazi pri rezultatu od 51:50 u korist gostiju. U zadnjem periodu Gradina je pokazala da u svom rosteru ima iskusne igrače koji su neizvjesnu utakmicu priveli u svoju korist.

Kod Gradine istakli su se Golijanin sa 16 poena, a pratili su ga centri Grošić i Hasić sa po 15 poena te sve bolji Tanasilović sa double-double učinkom od 14 poena i 10 skokova. Kod domaćina više od ostalih pokazali su Mešić sa 22 poena te Babić sa 21 ubačenim poenom. Ovom pobjedom Gradina je ostala na diobi prvog mjesta sa ekipom KK Vogošće.Naredno kolo Gradina će ugostiti ekipu KK Promo iz Donjeg Vakufa a utakmica je na rasporedu narednog vikenda u Sportskoj dvorani Srebrenik.

Ostale pobjede košarkaši Gradine zabilježili su u Ligi mladih RKS Tuzla nad odgovarajućim selekcijama KK Lukavac. Pionirska selekcija Gradine nanijela je težak poraz gostima iz Lukavca rezultatom 58:15 dok su kadeti zabilježili sigurnu pobjedu nad svojim vršnjacima iz Lukavca rezultatom 60:45. Novim pobjedama omladinske selekcije Gradine učvrstile su se na vrhu gdje im je i mjesto.

Ostali rezultati V kola A1 lige
KK „GRADINA“ Tešanj – KK „ISKRA“ Bugojno 77:64
KK „BURCH“ Ilidža – OKK „Čelik“ Zenica 73:42
KK „IGMAN“ Ilidza – KK „LUKAVAC“ Lukavac 92:79
KK „PROMO“ Donji Vakuf – KK „VOGOŠĆA“ Vogošća 65:74

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI