Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Srebrenički mališani zasijali na pozornici /FOTO/

Danas je Javna ustanova za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta Srebrenik u kino sali Doma kulture u Srebreniku, održala sada već tradicionalnu godišnju priredbu.

13351023_1107405535984887_412838893_o

Priredbi su prisustvovali, prije svega roditelji djece, koji im pružaju nesebičnu ljubav i podršku, braća, seke, nane i dede. Podršku mališanima pružio je i direktor vrtića, Almedin Ibrišimović koji je sa velikom radošću pažljivo pratio priredbu mališana. Na sceni su zaredali nastupi djece vrtića, od igrokaza, pjesama, plesa, recitacija, pa sve do  zajedničkog folklornog nastupa.  Ovom bogatom programu svoj doprinos dale su odgajateljice koje su tokom cijele godine svojim predanim radom, trudom i stručnim angažovanjem  omogućile mnogim generacijama da odrastaju u zdravom i pozitivnom okruženju.

13330280_1107406135984827_1112401748_n

Ovom priredbom odgajateljice žele da djeca od malena razvijaju ljubav prema sceni, pjesmi i igri. Odgajateljica Suada Odobašić, koja radi sa starijom grupom, počastila je mališane sljedećim stihovima“ Sjeti se, još dok ste bili mali, i u tetinom krilu za mamom plakali. Sjeti se svih onih variva što ih niste voljeli, što smo ih zajedno s mukom pojeli. Sjeti se onih priča što ste ih slušali, kad je teta rekla – tiho, a vi i dalje šuškali. Sjeti se kad budeš sklapao prijateljstva nova i u školi pisao prva grbava slova, i kad se s računarima budeš mučio, sjeti se da si o ljubavi i prijateljstvu sve najvažnije već u vrtiću naučio…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Treba napomenuti da je priredba protekla u obilju pozitivnih emocija, kako malih izvođača tako i mnogobrojne publike, koja je s oduševljenjem i burnim aplauzima propratila svaku tačku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

obdaniste1

obdaniste2

obdaniste

obdaniste8

obdaniste7

obdaniste6

obdaniste5

obdaniste4

obdaniste2

obdaniste1

obdaniste

 

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI