Nedjelja, 19 Maja, 2024

Otvoren 14. Regionalni sajam poslova na kojem sudjeluje preko 150 kompanija iz BiH regije

Otvoreno je četrnaesto izdanje Regionalnog sajma poslova koji predstavlja najveći virtualni susret poslodavaca i posloprimaca te donosi raznovrsnu ponudu slobodnih radnih mjesta u svim zanimanjima. 

Od 24. do 31. oktobra posjetitelji sajma mogu potpuno besplatno istraživati raznovrsnu ponudu oglasa za slobodna radna mjesta, a na ovogodišnjem sajmu predstavlja se više od 150 kompanija iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja, s 1.000 oglasa za posao.

Sajam organizira portal za oglašavanje radnih mjesta u Bosni i Hercegovini MojPosao.ba, koji je dio Alma Career grupacije, a u suradnji s partnerima iz regije: MojPosao – Hrvatska, Poslovi Infostud – Srbija, Vrabotuvanje – Makedonija, te Deloglasnik – Slovenija.

Sajam traje sedam dana i dostupan je 24 sata dnevno putem svih desktop i mobilnih uređaja s internetskom vezom. Za razliku od fizičkog sajma, Regionalni sajam poslova je moguće posjetiti iz udobnosti vlastitog doma, u bilo koje doba dana ili noći, priopćili su organizatori.

Na brojnim virtualnim štandovima sve posjetitelje očekuju domaćini – uspješni poslodavci iz BiH i regije.

Pored bogate ponude poslova, na štandovima se nalaze informacije o kompaniji, iskustva zaposlenika, galerije fotografija i/ili video prikazi radnog okruženja.

Zainteresirani kandidati se na oglase mogu prijaviti putem svog MojPosao.ba profila, ali i bez njega.

Isto tako, u istom trenutku se mogu prijaviti i na više oglasa, a sve nedoumice kao i prve razgovore s poslodavcima moguće je odraditi putem chata i/ili video poziva.

Spektar oglasa na sajmu je dosta širok, a poslodavci su podijeljeni u četiri ključne kategorije: trgovina, tehnologije, financije, te usluge.

federalna.ba/Fena

VIJESTI

BIZNIS vijesti