Četvrtak, 7 Decembra, 2023

Početkom druge polovine januara nestabilno vrijeme s kišom, snijegom i susnježicom

Prema prognozama meteorologa, narednih dana treba se prilagoditi blagim zimskim uvijetima. Snijeg je, pored planina, moguć i u nižim područjima centralne i istočne Bosne. Kiša se osim u Hercegovini, očekuje na sjeveru i zapadu Bosne.

Vrijeme tokom ove sedmice će biti promjenjivo, pri čemu će u pojedinim dijelovima dana biti i kraćih sunčanih intervala. Temperature zraka u padu, ali i dalje nešto više u odnosu na prosječne vrijednosti za ovo doba godine.

Jutarnje temperature zraka varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 6°C. Najviše dnevne temperature između 0°C i 6°C, na jugu zemlje do 9 stepeni.

Početkom druge polovine januara 2023. godine, prema trenutnim raspoloživim podacima, nastavit će se nestabilno vrijeme s kišom u Hercegovini i u nižim područjima Bosne, te sa snijegom i susnježicom na planinama i u pretplaninskim predjelima.

Jutarnje temperature varirat će između -5°C i 1°C u Bosni do 4°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 0°C i 5°C u Bosni do 9°C u Hercegovini, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

VIJESTI

VRIJEME