Nedjelja, 14 Aprila, 2024

Poziv za mlade – Informativna radionica o Programu jačanja kapaciteta iz oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta

Investicijska fondacija Impakt Sarajevo raspisala je Poziv za učešće u programu jačanja kapaciteta omladinskih lidera u oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta, za sve mlade (od 18 do 35 godina) sa područja Bosne i Hercegovine koji prepoznaju problem u svojoj lokalnoj zajednici i žele doprinijeti njegovom rješavanju i lokalnom ekonomskom razvoju kroz realizaciju projekta ili pokretanje vlastitog biznisa. Poziv se raspisuje u okviru BOLD programa američke vlade koji nudi brojne prilike za omladinske lidere kako u BiH, tako i u Sjedinjenim Američkim Državama.

U svrhu informisanja potencijalnih učesnika i učesnica, Investicijska fondacija Impakt i predstavnici BOLD programa američke vlade organizovati će online informativne radionice sa fokusom na određene regije, ali je učešće otvoreno za sve zainteresovane. U proteklom periodu održano je pet radionica, a Informativna radionica za regiju Tuzla održati će se putem Zoom platforme u ponedjeljak 21.12.2020. godine sa početkom u 10.00 h. Svi zainteresovani mogu prijaviti svoje  učešće na online informativnoj radionici slanjem potvrde učešća popunjavanjem kratke forme na sljedećem linku: https://forms.gle/X1sh3xHXTap3KzhE9 . Agendu radionice dostavljamo u prilogu.

Tokom radionice biti će predstavljena BOLD mreža omladinskih lidera, mogućnosti koje pruža mladima, prednosti poduzetništva, resursi koji mladima stoje na raspolaganju u realizaciji poslovnih i projektnih ideja a biti će predstavljen i Poziv za učešće u programu jačanja kapaciteta omladinskih lidera u oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta, uslovi i način apliciranja. Radionica je interaktivnog i informativnog karaktera.

Termin preostale informativne radionice je 05.01.2021. godine (10.00 – 11.30 h).

Program jačanja kapaciteta omladinskih lidera u oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta  nudi:

·          Učešće na intenzivnoj petodnevnoj obuci iz oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta prilikom čega će učesnici/ce razviti poduzetničke vještine i vještine iz oblasti projektnog menadžmenta uz izrađene poslovne planove, poslovne modele i projektne prijedloge u martu 2021. godine.

·          Mentorstvo od strane uspješnih poduzetnika i stručnjaka iz BiH i SAD-a.

·          Priliku da upoznaju uspješne mlade poduzetnike iz SAD-a koji su napravili doprinos razvoju lokalnih zajednica u kojima žive kroz realizaciju projekata i/ili pokretanje biznisa.

·          Mentorstvo u razradi poslovnih i projektnih ideja i pripremi aplikacija za BOLD program malih grantova.

·          Umrežavanje sa postojećim članovima BOLD mreže, priliku za razmjenu iskustava, upoznavanje sa vršnjacima i pristup svim drugim programima BOLD mreže.

·          Postajanje dijelom mreže omladinskih lidera u BiH.

VIJESTI

BIZNIS vijesti