Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Premijer Vlade TK u posjeti firmi Aksemont

Premijer Vlade Tuzlanskog kantona Bego Gutić , Srdjan Mićanović kantonalni  minstar industrije , energetike i rudastva ,Nermin Hodzić ministar razvoja i poduzetništva u Vladi TK-a  i predsjedavajući Općinskog vijeća Srebrenik Ibrahim Zukić  posjetili su proizvodne pogone preduzeća AKSEMONT Srebrenik .

U razgovoru sa predstavnicima jednog od najistaknutijih privrednih koletiva sa ovog općinskog područja , bilo je riječi o prevazilaženju aktuelnih problema sa kojim a se susrecu u radu privrednici i sa područja ove općine . Obzirom da je  preduzeće “Aksemont” izvozno orijentisan privredni kolektiv,sa više od stotinjak uposlenih radnika, dozivljava pravu ekspanziju u svom poslovanju ,  kako je istako Kemal Alatić vlasnik firme , jedan od akuelnih problema jeste i obezbjedjenje lokacije za proširenje poslovnih pogona .

Na sastanku je istaknut i problem i porezne politike, fiskalnih i parfiskalnih nameta,zdravstvenog osiguranja radnika  , formiranja privrednih sudova , te komplikovanih administrativnih  procedura , koje predstavljaju dodtano opterecenje privrednicima. U cilju rješavanja istaknutih problema , premijer Vlade TK-a Bego Gutić , obeća je punu podršku i kada je riječ o formiranju tzv.poslovnih zona, stavranju pozitivnijeg privrednog ambijenta na području svih općina u Tuzlanskom kantonu , kao i uskladjivanju zakonske regulative.U okviru implementacije reformske agende za područje TK-a , kantonalni premijer najavio je i obezbjedfjenje povoljnih kreditnih sredstava u iznosu od 20 miliona KM , koja bi trebala biti usmjerena u razvoj privrede na području TK-a.

VIJESTI

BIZNIS vijesti