Petak, 14 Juna, 2024

Sarajevo i mnogi drugi gradovi u BiH jutros su osvanuli pod snijegom

Snijeg, koji od jučer popodne pada, napravio je relativne probleme kako vozačima, tako i pješacima.

Prvi ovosezonski snijeg nije zaobišao ni glavni grad naše zemlje, a Sarajlije je jutros na padinskim dijelovima dočekalo oko 20-tak centimetara bijelog prekrivača.

Ulice su manje-više prohodne za saobraćaj, a povećanjetemperature u toku dana garantuje da će se snijeg vremenom sve više topiti.

Temperature zraka u 7 sati: Ivan-sedlo -4 stupnja, Bihać, Drvar i Sanski Most -3, Bugojno, Jajce i Sarajevo -2, Livno -1, Grude, Tuzla i Zenica 0, Gradačac 1, Mostar 4, Neum 6 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas prije podne oblačnije u centralnim i istočnim područjima gdje će u jutarnjim satima padati slab snijeg. Tokom dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U ostaalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugozapad. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjimsatima i sa slabom snijegom. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 2 stepena.

VIJESTI

VRIJEME