Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 960 milibara, za 17 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje u ostatku dana. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni.

Najviša dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U Sarajevu jutro umjereno oblačno uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima s maglom. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepena, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), u utorak se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od – 4 do 2, na jugu do 4, a dnevna od 4 do 10, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U srijedu u većem dijelu zemlje pretežno sunčano. U Bosni prijepodne, po kotlinama i uz riječne tokove, magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od – 4 do 2, na jugu do 6, a dnevna od 5 do 11, na jugu zemlje do 16 stepeni.

U četvrtak također sunčano. Veći dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od – 4 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 6 do 13, na jugu zemlje do 15 stepeni.