Subota, 24 Februara, 2024

Završen Međunarodni kamp mladih Crvenog krsta Srebrenik

Ispraćajem gostiju završen je sedmi po redu Međunarodni kamp mladih Crvenog krsta Srebrenik, u kojem je u proteklih šest dana učestvovalo oko 40 volontera iz Beograda, Sombora, Brčkog, Živinica, Banovića, Gradačca, Sarajeva i drugih gradova.

Prema riječima Junuza Mulahmetovića, predsjednika Crvenog krsta Srebrenik, ovogodišnji Međunarodni omladinski kamp bio je posvećen klaunterapiji te pedagoškom i psihološkom pristupu djetetu. Zbog toga su učesnici kampa, uz druženje u prelijepom prirodnom ambijentu na nadmorskoj visini od oko 800 metara, u proteklih šest dana prošli obuku za klaunove.

Organiziranjem niza stručnih predavanja i edukativnih radionica, ističe Mulahmetović, učesnici kampa su osposobljeni za jedan sasvim novi pristup u radu s ugroženim skupinama djece koji je baziran na igri i zabavi. Učesnici kampa posjetili su i srednjovjekovnu tvrđavu u Gornjem Srebreniku, gdje su prisustovali historijskom času.

Organiziran je i niz edukativnih i zabavnih radionica te sportskih takmičenja, a šestodnevni boravak u kampu iskorišten je i za međusobno upoznavanje i druženje u prelijepom prirodnom ambijentu na samom vrhu planine Majevice.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI