Četvrtak, 26 Januara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIZNISPrijevoznici upozoravaju: Vozači gube strpljenje zbog zastoja na granicama sa Hrvatskom

Prijevoznici upozoravaju: Vozači gube strpljenje zbog zastoja na granicama sa Hrvatskom

Na juče održanoj, hitnoj elektronskoj sjednici Odbora Udruženja međunarodnih cestovnih prijevoznika tereta Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine donesen je zaključak kojim se ukazuje Vijeću ministara Bosne i Hercegovine na neodrživost stanja na graničnim prijelazima sa Republikom Hrvatskom i upućuje apel za nužnost hitnog poduzimanja svih raspoloživih aktivnosti.

Prijevoznici reaguju zbog zastoja i dugih kolona teretnih vozila, koji su ponovo sve prisutniji na graničnim prijelazima.

“Ne samo da neshvatljivo duge kolone i zastoji ugrožavaju funkcioniranje lanaca isporuke nego i dovode do ruba strpljenja vozače teretnih vozila, zadržanih na otvorenom putnom pravcu u nehumanim uvjetima”, upozoravaju iz Udruženja međunarodnih cestovnih prijevoznika tereta.

Radnici UIO BiH početkom aprila stupili su u štrajk i od tada na granicama vrše pojačan nadzor vozila na način da svako vozilo pregledaju, što stvara velike gužve, posebno u vrijeme praznika i dane vikenda.

Odranije, prijevoznici upozoravaju na loše uvjete na graničnim prijelazima za vozače koji su prisiljeni i po nekoliko sati da čekaju na carinske procedure, a nerijetko dobivaju kazne za robu koja nije isporučena na vrijeme.

RTV Slon / Akta.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari