Utorak, 5 Decembra, 2023

Saudijski princ ponudio 4,3 milijarde eura za kupovinu Manchester Uniteda

Manchester United je primio nevjerovatnu 4,3 milijarde eura tešku ponudu od saudijskog princa Mohammada bin Salmana za kupovinu kluba.

Saudijska kraljevska porodica, koja vrijedi zapanjujućih 967 milijardi eura, nada se kako će uvjeriti trenutne Unitedove vlasnike Glazerse na prodaju kluba prije početka naredne sezone.

Predložena ponuda dolazi nakon što su Unitedovi šefovi viđeni kako dosta vremena provode u Saudijskoj Arabiji, navodi The Sun.

Izvori bliski Glazer porodici tvrde kako su oni protiv prodaje kluba iz Premiershipa, ali bi ih velika ponuda sigurno stavila na razmišljanje.

Američki vlasnici su kupili Crvene vragove 2003. godine za 900 miliona eura, a ako odluče prihvatiti Bin Salmanovu ponudu, Glazersovi bi mogli imati profit od 2,5 milijarde eura.

Saudijski princ je i prošle godine bio doveden u vezu s kupovinom Uniteda, ali izvori su tada tvrdili da klub nije na prodaju, pogotovo nakon što je Bin Salman bio upleten u smrt novinara Jamala Khashogija.

Ulog saudijskog princa od 4,3 milijarde eura ovisi i o tome hoće li se United plasirali u Ligu prvaka naredne sezone. (KLIX)

MC

VIJESTI

BIZNIS vijesti