Subota, 18 Maja, 2024

Od danas u funkciji mobilna aplikacija FMT FBiH oil info za apple telefone

Korisnici iPhonea aplikaciju za praćenje cijena goriva mogu skinuti na ovom linku:
https://apps.apple.com/hr/app/fmt-fbih-oil-info/id6497949742?l=hr

Podsjećamo od 9. marta korisnicima je dostupa unaprijeđena, redizajnirana mobilna aplikacija FMT FBiH oil info, za android i huawei telefone, a sada i za apple telefone, objavljeno je na stranici Federalnog ministarstva trgovine.

Mobilnom aplikacijom, koja u realnom vremenu preuzima podatke iz navedene eOPC aplikacije, omogućeno je svim građanima da raspolažu sveobuhvatnim i pravovremenim informacijama o cijenama goriva na benzinskim pumpama u Federaciji.

Aplikacija sadrži cijene naftnih derivata na izabranom lokalitetu poredane od najnižih do najviših.

Uvažavajući zahtjeve korisnika, u poboljšanoj verziji, omogućeno je biranje informacija o cijenama goriva za više općina istovremeno.

Ranija aplikacija nije mogla podržavati verziju za huawei telefone, a poboljšana verzija daje mogućnost korištenja i korisnicima ovih telefona.

Pojednostavljena je i forma za prijavljivanje nepravilnosti u iskazanoj cijeni na fiskalnom računu i obavijesti o promjeni cijena i druge nepravilnosti.

Takođe, nova verzija aplikacije pruža više informacija o benzinskim pumpama kao što je posjedovanje punjača za električna vozila, praonice, parkinga za kamione, dječije igraonice i slično. Uneseno je i radno vrijeme pumpi za svaki dan u sedmici.
Korisnicima aplikacije omogućena je mapa do odabrane benzinske pumpe.

U redizajniranoj aplikaciji uveden je i tamni način rada koji štedi bateriju.

Za korisnike androida link za skidanje aplikacije je ovdje:
https://play.google.com/store/apps/details?id=ba.gov.fmt.eopc&hl=en&gl=US

Za korisnike Huawei telefona link ovdje:
https://appgallery.huawei.com/app/C110487821

Potrošači korištenjem ove aplikacije imaju relevantnu informaciju za kupovinu po najnižim cijenama u ponuđenom aktuelnom rasponu i tako na najefikasniji način ostvaruju svoje autonomno pravo izbora, odnosno uštedu pri kupovini.

Projekat Federalnog ministarstva trgovine eOPC.fmt.gov.ba omogućava poticanje tržišnog natjecanja u oblasti maloprodaje naftnih derivata u Federaciji BiH, olakšava rad kontrolnih organa i zaštitu prava i interesa potrošača, objavilo je ministarstvo.

VIJESTI

BIZNIS vijesti