Četvrtak, 22 Februara, 2024

Prezentiran Vodič za investitore Tuzlanskog kantona

Drugo izdanje Vodiča za investitore Tuzlanskog kantona, čiji je autor Ministarstvo razvoja i poduzetništva ovog kantona, prezentovano je danas u Tuzli.

Riječ je o dokumentu koji na praktičan i jednostavan način objedinjuje najznačajnije informacije, koje potencijalni i postojeći investitori, trebaju ukoliko žele investirati u ovaj kanton.

Prezentacija je prilika za davanje odgovora na pitanje kako i zašto investirati u TK, koji resursi i prednosti stoje na raspolaganju, kao i kakvu vrstu podrške investitor može dobiti ukoliko se odluči na investiranje na području ovog kantona.

Ministar razvoja i poduzetništva TK, Osman Puškar istaknuo je da je ovo  jedan od načina da  se animira javnost, kao i  strani i domaći investitori, da  više, hrabrije i odlučnije ulažu u TK.

Puškar je rekao da se  rezultati ovog vodiča očekuju u narednoj godini.

Vodič je koncentrisan na šest najznačajnijih  industrija ovog  kantona čije komparativne prednosti  promiču ovaj  kanton i čime  privlače nove investicije.

Izvršni direktor Nezavisnog biroa za razvoj Enver Sanvar smatra da je ovaj vodič od velike važnosti za investitore, kako bi se otvorile nove perspektive za aktiviranje potencijala.

Vodič za investitore  će biti dostupan na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona i Info pultu za poduzetnike i investitore, te distribuiran ambasadama i drugim relevantnim institucijama i akterima kako bi bio dostupan potencijalnim investitorima.

VIJESTI

BIZNIS vijesti