Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

U Srebreniku održana je prezentacija Javnog poziva UNDP-a a učešće u programu razvoja poduzetništva i osnivanja malih preduzeća

U organizaciji Općinske službe za poduzetništvo i lokalni razvoj Srebreniik, u prostorijama Biznis centra u Srebreniku održana je prezentacija Javnog poziva UNDP-a BiH za učešće u programu razvoja poduzetništva i osnivanja malih preduzeća.

Javni poziv je namijenjen nezaposlenim osobama koje imaju kvalitetnu poslovnu ideju i koji žele da se bave vlastitim biznisom. U ovaj projekt će biti uključeno 40  nezaposlenih osoba za koje će UNDP organizirati višednevnu obuku o pokretanju vlastitog biznisa. Nakon treninga, pet polaznika čiji biznis planovi budu najbolje ocijenjeni dobit će bespovratnu finansijsku pomoć za pokretanje vlastitog biznisa, u iznosu od po 7.000 maraka.

Pored finansijske pomoći, nezaposlenim osobama koje pokrenu vlastiti biznis UNDP će osigurati i mentorsku podršku tokom prve godine poslovanja. U ovaj projekt, pored Srebrenika, uključeno je još 20 općina u BiH.

VIJESTI

BIZNIS vijesti