Nedjelja, 25 Februara, 2024

Uspostavljena direktna linija Skoplje-Sarajevo, sa tri leta sedmično

TAV Airports sinoć je, 2. oktobra, na Međunarodnom Aerodromu u Skoplju organizovalo proslavu za prve putnike nove linije Skoplje-Sarajevo, koju je uspostavila AEGEAN Airlines, grčka vodeća aviokompanija i članica STAR ALLIANCE. Uz prvi let sa Međunarodnog Aerodroma u Skoplju, AEGEAN je uspostavio liniju između dva glavna grada u letjelici ATR72-600, sa tri leta sedmično. Putnici će letjeti iz Skoplja za Sarajevo svakog ponedjeljka, srijede i petka.

Ljubazno osoblje Međunarodnog Aerodroma u Sarajevu je toplo dočekalo sve putnike koji su doletjeli iz Skoplja uz simbolične poklone u znak dobrodošlice u glavni grad Bosne i Hercegovine – Sarajevo.

„Drago nam je što AEGEAN povećava svoje prisustvo na našem tržištu, uz novu destinaciju iz Skoplja pored Atine, odnosno, Sarajevo. AEGEAN će letjeti tri puta sedmično iz Skoplja za Sarajevo i zahvaljujući dobroj povezanosti sa postojećom linijom Atina-Skoplje osigurati glatko iskustvo putovanja na područje Balkana. Vjerujemo da će ova nova linija ispuniti potrebe putnika da brzo i udobno stignu u Sarajevo iz Skoplja za nešto više od sat vremena, umjesto da koriste kopneni prijevoz koji traje satima i obuhvata iscrpljujuće putovanje između dva glavna grada. Sada putnici iz Sarajeva mogu letom AEGEAN doputovati do Skoplja za oko sat vremena, posjetiti poznate znamenitosti i kulturno naslijeđe tokom kratkih posjeta gradu ili produženih rekreacijskih putovanja u našu zemlju“, izjavio je Nejat Kurt, generalni direktor TAV Macedonia.

Roland Jaggi, direktor operativnog stožera, AEGEAN  je kazao da danas sa zadovoljstvom slave sa prvim putnicima i odabranim putničkim agencijama pokretanje nove linije iz Skoplja za Sarajevo.

“Sa ovom novom linijom, za koju se iskreno nadamo da će postati jedna od omiljenih među putnicima, nastojimo povećati povezanost i proširiti naše prisustvo na području Balkana. Putem naših visokokvalitetnih usluga želimo promovirati međudržavnu mobilnost, turizam i osnažiti trgovinske odnose, ne samo između dvije zemlje već i sa Grčkom. Pokretanje ove nove linije je također rezultat saradnje između društva AEGEAN i Međunarodnog Aerodroma u Skoplju i želim zahvaliti našim kolegama iz TAV Airports na velikom partnerstvu koje smo ostvarili. Nastavit ćemo razvijati našu mrežu i nuditi nove mogućnosti za povezivanje u regiji i, naravno, radujemo se što ćemo vas uskoro vidjeti na nekom od naših letova“, istaknuo je.

Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma u Sarajevu je kazao da sa velikim zadovoljstvom su dočekali prvi let Aegean-a iz Skoplja, koji je sinoć sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

“Posebno nas raduje činjenica da je pokretanje ove linije rezultat zajedničke i vrlo uspješne saradnje dva aerodroma TAV Macedonia Skopje, Međunarodnog aerodroma Sarajevo i AEGEAN-a, grčke aviokompanije. Sretni smo što je AEGEAN prepoznao važnost i potencijal uspostavljanja ove aviolinije, kao odličan vid unaprjeđenja komunikacije i jačanja saradnje na području privrede i turizma između Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Uvjeren sam da će saradnja između AEGEAN-a i Međunarodnog aerodroma Sarajevo biti duga i uspješna“, istaknuo je Bajić.

Do kraja oktobra će vrijeme polaska sa Aerodroma u Skoplju biti u 19:00 sati, uz dolazak na Aerodrom u Sarajevu u 20:10 sati, a vrijeme polaska sa Aerodroma u Sarajevu će biti u 20:50 sati, uz dolazak na Aerodrom u Skoplju u 21:50 sati. Sličan raspored će biti u ponudi i tokom zime 23/24.

N1

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

BIZNIS vijesti